Nowe produkty

  • Zambia AA
    Zambia AA

    Kraj pochodzenia: Zambia Rejon - Muchinga Metoda przetwarzania: Mokra...

    33,00 zł
  • Burundi AA Kirimiro
    Burundi AA Kirimiro

    Kraj pochodzenia: Burundi  Rejon - Kirimiro Metoda przetwarzania: Mokra...

    32,00 zł
  • Kamerun Belo
    Kamerun Belo

    Kraj pochodzenia: Kamerun Rejon - Belo Metoda przetwarzania: Mokra...

    25,00 zł
  • Dominikana Barahona AA
    Dominikana Barahona AA

    Kraj pochodzenia: Dominikana Rejon - Barahona Metoda przetwarzania:...

    30,00 zł

Kategoria poświęcona dla wszystkich tych którzy lubią kawkę z Dripa, Chemexa, Aeropressu itp. Wszystkie kawy dostępne w tym dziale są jaśniej wypalone ziarenka co pozwala wydoby z nich jeszcze więcej smaków i aromatów.

Do metod alternatywnych Jest 5 produktów.

  • Perłowe ziarenka jasno palona kawa z Papui Nowej Gwinei już od rozpakowania paczki dają wyjątkowe doznania. Bardzo aromatyczna i bogata w smaku kawa charakteryzująca się delikatnym ziołowym lecz słodkim smakiem. Wyczuwalne również słodkie czerwone owoce. Fantastycznie odnajduję się w metodach przelewowych ale bronią się także w ekspresach...

    30,00 zł / 250 g W magazynie
    W magazynie
  • Odmiana – Arabika Region – Murang’a Wysokość uprawy  – 1700 m Obróbka – myta (Washed) Smak – czarna porzeczka, delikatnie herbaciana Data palenia: nie starsza niż 2 tyg.

    35,00 zł / 250 g W magazynie
    W magazynie
  • Kawa uprawiana w rejonie Adis Abebe i starannie wyselekcjonowana. Posiada bardzo przyjemne i wyraźne cytrusowe nuty lecz można wyczuć także delikatną mleczną czekoladę. Idealne nadaje się do parzenia metodami przelewowymi oraz we FrenchPressu Moc 2/10 kwasowość 6/10 goryczka 3/10 Profil smakowy: cytrusy, mleczna czekolada Data palenia: nie starsza...

    23,00 zł / 250 g W magazynie
    W magazynie
  • Odmiana – Arabika Region - Kusini Wysokość uprawy  – 1500 – 1650 m Obróbka – półmokra (Honey) Smak – słodka, delikatnie miodowa Profil palenia - średnio jasne Znaczenie słowa Honey Jest to jeden ze sposobów obróbki ziarna po zbiorze. Pierwszym etapem tego procesu  jest usunięcie zewnętrznej skórki owocu tak jak to jest w metodzie na mokro... Data palenia:...

    30,00 zł / 250 g W magazynie
    W magazynie
  • Kolejna z afrykańskich kaw pysznych wyrazistych lecz o bardzo nieregularnym i mało atrakcyjnym ziarnie. Kawa z okolic jeziora Kivu gdzie bardzo dobre gleby i klimat pozwalają na uprawę kawowca. Uprawiana jest przez wielu drobnych rolników zrzeszonych w tgz spółdzielniach finansowanych od niedawna przez państwo co pozwala na utrzymaniu jakości surowca.......

    33,00 zł / 250 g W magazynie
    W magazynie
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów