Tanzania AA Honey Zobacz większe

Tanzania AA Honey

Nowy produkt

Odmiana – Arabika

Region - Kusini

Wysokość uprawy  – 1500 – 1650 m

Obróbka – półmokra (Honey)

Smak – słodka, delikatnie miodowa

Profil palenia - średnio jasne

Znaczenie słowa Honey

Jest to jeden ze sposobów obróbki ziarna po zbiorze. Pierwszym etapem tego procesu  jest usunięcie zewnętrznej skórki owocu tak jak to jest w metodzie na mokro...

Data palenia: nie starsza niż 2 tyg.

Więcej szczegółów

30,00 zł brutto

  • 250 g
  • 0,5 kg
  • 1 kg
  • Ziarnista

  • Region - Kusini

    Wysokość uprawy  – 1500 – 1650 m

    Obróbka – półmokra (Honey)

    Smak – słodka, delikatnie miodowa

    Profil palenia - średnio jasne

    Ziarenka dość duże i równe pozostawia bardzo przyjemny słodki posmak i dość długo pozostaje w ustach. Pzeznaczona do metod alternatywnych oraz FrenchPressu. Nam najlepiej smakuje zalana temperaturą poniżej 90 stopni i dość drobno zmielona.

    Znaczenie słowa Honey

    Jest to jeden ze sposobów obróbki ziarna po zbiorze. Pierwszym etapem tego procesu  jest usunięcie zewnętrznej skórki owocu tak jak to jest w metodzie na mokro, następnie ziarno, które jest pokryte jeszcze miąższem z owocu jest suszone na słońcu tak jak w metodzie na sucho. Proces ten trwa do momentu gdy pergamin pokrywający ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 30-35% . Następnie usuwany jest wysuszony miąższ oraz pergaminowa otoczka ziarna.

    • Moc 2/10

    • kwasowość 5/10

    • goryczka 4,5/10

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: