Pyszne single przeznaczony do wielu metod parzenia jednorodne kawy z całego świata
Kolejna z afrykańskich kaw pysznych wyrazistych lecz o bardzo nieregularnym i mało atrakcyjnym ziarnie. Kawa z okolic jeziora Kivu gdzie bardzo dobre gleby i klimat pozwalają na...
Kawa na europejskich rynkach dostępna od stosunkowo niedawna. Jeszcze 20 lat temu kiepskiej jakości ziarna, dziś kawa bardzo chętnie kupowana przez miłośników wyjątkowych...
To już trzecia z dostępnych w naszym sklepie kaw etiopskich lecz inna, nie tak popularna jak Sidamo i Yirgacheffe ale równie pyszna, równie kwiatowa i posiadająca coś więcej....
Odmiana – Arabika Region – Murang’a Wysokość uprawy – 1700 m Obróbka – myta (Washed) Smak – czarna porzeczka, delikatnie herbaciana Data palenia: nie starsza niż 2 tyg.
Kraj pochodzenia: Kamerun Rejon - Belo Metoda przetwarzania: Mokra Rodzaj palenia: Jasne/Średnie Wysokośc upraw: 1200 - 1500 m n.p.m. Kamerun Belo to rzadko spotykana kawa, jest...
Kraj pochodzenia: Zambia Rejon - Muchinga Metoda przetwarzania: Mokra Rodzaj palenia: Jasne Wysokośc upraw: 1400-1700m n.p.m. Zambia Muchinga posiada bardzo przyjemny aromat...