Kategoria poświęcona dla wszystkich tych którzy lubią kawkę z Dripa, Chemexa, Aeropressu itp. Wszystkie kawy dostępne w tym dziale są jaśniej wypalone ziarenka co pozwala wydoby z nich jeszcze więcej smaków i aromatów.
Perłowe ziarenka jasno palona kawa z Papui Nowej Gwinei już od rozpakowania paczki dają wyjątkowe doznania. Bardzo aromatyczna i bogata w smaku kawa charakteryzująca się...
Odmiana – Arabika Region – Murang’a Wysokość uprawy – 1700 m Obróbka – myta (Washed) Smak – czarna porzeczka, delikatnie herbaciana Data palenia: nie starsza niż 2 tyg.
Kawa uprawiana w rejonie Adis Abebe i starannie wyselekcjonowana. Posiada bardzo przyjemne i wyraźne cytrusowe nuty lecz można wyczuć także delikatną mleczną czekoladę. Idealne...
Odmiana – Arabika Region - Kusini Wysokość uprawy – 1500 – 1650 m Obróbka – półmokra (Honey) Smak – słodka, delikatnie miodowa Profil palenia - średnio jasne Znaczenie słowa...
Kolejna z afrykańskich kaw pysznych wyrazistych lecz o bardzo nieregularnym i mało atrakcyjnym ziarnie. Kawa z okolic jeziora Kivu gdzie bardzo dobre gleby i klimat pozwalają na...
Kraj pochodzenia: Kamerun Rejon - Belo Metoda przetwarzania: Mokra Rodzaj palenia: Jasne/Średnie Wysokośc upraw: 1200 - 1500 m n.p.m. Kamerun Belo to rzadko spotykana kawa, jest...