Ostatnie sztuki
Nowy
Availability date:
Tanzania AA Honey
Odmiana – Arabika
Region - Kusini
Wysokość uprawy – 1500 – 1650 m
Obróbka – półmokra (Honey)
Smak – słodka, delikatnie miodowa
Profil palenia - średnio jasne
Znaczenie słowa Honey
Jest to jeden ze sposobów obróbki ziarna po zbiorze. Pierwszym etapem tego procesu jest usunięcie zewnętrznej skórki owocu tak jak to jest w metodzie na mokro...
Data palenia: nie starsza niż 2 tyg.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Region - Kusini
Wysokość uprawy – 1500 – 1650 m
Obróbka – półmokra (Honey)
Smak – słodka, delikatnie miodowa
Profil palenia - średnio jasne
Ziarenka dość duże i równe pozostawia bardzo przyjemny słodki posmak i dość długo pozostaje w ustach. Pzeznaczona do metod alternatywnych oraz FrenchPressu. Nam najlepiej smakuje zalana temperaturą poniżej 90 stopni i dość drobno zmielona.
Znaczenie słowa Honey
Jest to jeden ze sposobów obróbki ziarna po zbiorze. Pierwszym etapem tego procesu jest usunięcie zewnętrznej skórki owocu tak jak to jest w metodzie na mokro, następnie ziarno, które jest pokryte jeszcze miąższem z owocu jest suszone na słońcu tak jak w metodzie na sucho. Proces ten trwa do momentu gdy pergamin pokrywający ziarno osiągnie wilgotność na poziomie 30-35% . Następnie usuwany jest wysuszony miąższ oraz pergaminowa otoczka ziarna.
Moc 2/10
kwasowość 5/10
goryczka 4,5/10
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
To już trzecia z dostępnych w naszym sklepie...
Komplet zapasowych filtrów do Aeropressu - 350szt
Większy brat Hario Slim. Wykonany z najwyższej...
Kawa uprawiana w rejonie Adis Abebe i starannie...
Odmiana – Arabika Region – Murang’a Wysokość...
Jedna z bogatszych kaw w naszym asortymencie....
Uprawiana na wysokości 1800-2100m npm w...
Kraj pochodzenia: Kamerun Rejon - Belo Metoda...
To najdelikatniejsza z brazylijskich kaw...
Kolejna z afrykańskich kaw pysznych wyrazistych...