Kawa ta została wyhodowana ze szczepów wszystkim znanej Blue Montain co już tą kawę ustawia bardzo wysoko w hierarchi kaw wysokogatunkowych. Charakteryzuje się zrównoważoną mocą...
To najdelikatniejsza z brazylijskich kaw doskonale zbalansowana z nutami czekolady i orzechów. Kawa ta uprawiana w stanie Minas Gerais w rejonie Mogiana zbierana często ręcznie,...
Kawa która jest uprawiana na zboczach wulkanów, dużych wysokościach i bardzo żyznych glebach. Jest to jedna z najsmaczniejszych kaw na świecie, doceni ją kżdy koneser....
Uprawiana na wysokości 1800-2100m npm w idealnych dla kawowca warunkach atmosferycznych w rejonie Kochere oraz Yirgacheffe. Zbierana ręcznie i poddawana mokrej obróbce. Yirga...
Kawa rzadko spotykana, poszukiwana przez wielu, szlachetna i pyszna. Cytrusowa, orzeźwiająca a zarazem o niskiej kwasowości. Kawa ta uprawiana jest w pobliżu największego...
Uprawiana między 1100-1550m npm duże ziarna posiadająca średnią moc. Jest wyraźna w smaku można wyczuć smak brzoskwini oraz gorzkiej czekolady. Kawa ta jest zbierana zazwyczaj...